Roks Comfort

Mobiliteitsbeperking

Wonen met een beperking
Dementie
Slechtziendheid
COPD

Als u slecht ter been bent kunt u niet overal gemakkelijk bij, zeker als u afhankelijk bent van een rolstoel. Sommige simpele dingen gaan juist heel onhandig, zoals het openen van een deur.
Als comfort installateur kunnen wij met (kleine) aanpassingen aan uw woning u het leven gemakkelijker maken.

Een paar voorbeelden:

 • Met één druk op de knop kunnen wij automatisch deuren en ramen voor u sluiten. Of het nu gaat om gewone of schuif deuren, kantel of standaard raam. Dat zelfde geld ook voor gordijnen en zonwering.
 • Een verstelbaar aanrecht kan ook een uitkomst zijn als u graag zelf kookt, net als elektrisch of inductie koken. Belangrijk is dat uw elektrische installatie geschikt is voor het extra vermogen, dat controleren wij graag.
 • Naar het toilet of naar de badkamer gaan met een rolstoel kan een uitdaging zijn. In de badkamer gebeuren de meeste ongelukken. Wat doet u als u valt? Hoe krijgt u hulp?
  • Wij kunnen automatische lichtschakelaars gekoppeld met bewegings sensors aanleggen zodat u niet hoeft te reiken naar de licht knop.
  • Wij kunnen u helpen met het aanleggen van een zuster(hulp)oproep installatie. Trekken aan een touwtje en een hulpverlener wordt gewaarschuwd.
  • Wij kunnen valdetectoren aanleggen die opmerken of u valt en iemand waarschuwt. Bijvoorbeeld uw partner via zijn smartphone.
  • De 2 vorige opties kunnen gecombineerd wordt en met een camera of spreekinstallatie zodat men met u kan praten of zien wat er aan de hand is. Partner, ambulance of zorgverlener: u kunt zelf bepalen met wie u contact wilt hebben.
  • Misschien is de ruimte in de slaapkamer beperkt. Wij kunnen met praten over de aanleg van een tillift.
 • Is uw voordeur eenvoudig te bereiken als er aangebeld wordt? Nee, u bent vaak te laat en de mensen zijn al weer weg gegaan? In dat geval zou u kunnen kiezen voor een deurcamera in combinatie met automatische deuropener waarbij de controle gaat via uw tablet en/of smartphone. U kunt zien wie voor de deurstaat en hem/haar binnenlaten zonder naar de deur toe te gaan.

De te kiezen oplossing is afhankelijk van uw mobiliteitsbeperking, de ruimte en simpelweg wat nog wel of niet gaat. Wij gaan daar over graag het gesprek met u aan.