Roks Comfort

COPD

Wonen met een beperking
Mobiliteitsbeperking
Dementie
Slechtziendheid

COPD is een chronische aandoening van de longen. Mensen die dit hebben krijgen te weinig zuurstof binnen en hebben last van de luchtjes uit de keuken. Vaak krijgt men extra zuurstof via een fles met als extra risico zuurstof brandgevaar. Veel normale handelingen worden als inspannend ervaren en kosten meer tijd en energie dan bij een gezond persoon.

Op dat moment is het zinvol om een paar aanpassingen aan uw huis te doen gericht op bijvoorbeeld brandgevaar, luchtverversing en het voorkomen van fysiek zware handelingen. Roks comfort kan u helpen om deze aanpassingen te realiseren. Wij gaan hier graag met u over in gesprek.

Een paar voorbeelden:

  • Vervang uw gaskookplaat door een elektrisch of inductie kookplaat. Dat voorkomtzuurstof explosie gevaar. Belangrijk is dat uw elektrische installatie geschikt is voor het extra vermogen, dat controleren wij graag.
  • Met een brandmelder kunt u de kookplaat automatisch uitzetten zodat rook en roet ontwikkeling verminderd wordt.
  • Een CO2-detector kan alarmeren wanneer er te weinig zuurstof in de lucht is. U kunt hiermee ook ramen automatisch openen en/of de capaciteit van een regelbare ventilator vergroten. Vieze lucht wordt afgezogen en de verse in de ruimte ingebracht.
  • Een zonnescherm of rolluik optrekken of neerlaten kan een heel vermoeiend karwei zijn. Wij kunnen het zo voor u regelen dat u dit met uw tablet en/of smartphone op de bank kunt uitvoeren. Dan bent u niet buiten adem en bent u niet oververhit door de zon die binnen schijnt.

Zo zijn er meer aanpassingen te verzinnen. Wij werken hiervoor samen met bijvoorbeeld verwarming en klimaatbeheersingsbedrijven. Waarom? Omdat in traditionele verwarmingslucht stof zit en dit via warmtecirculatie in de ruimte verspreid wordt wat het ademen bemoeilijk. Maar ook omdat wij als comfort installateur u deze zorg uit handen kunnen nemen.