Roks Comfort

Comfortabel wonen

Comfortabel wonen is voor iedereen anders. Het betekent u thuis voelen in je eigen woning. Voor de een betekent dit dat het huis warm is als u thuiskomt van uw werk, of dat het licht al brand. Maar ja hoe zit dat dan met uw energierekening? Kan ik apparaten vooraf en afhankelijk van gebruik aan en uitzetten of regelen? Zomaar op het moment dat ik het wil? Ja, met domotica kunt u apparaten op ieder gewenst moment , waar ter wereld u zich ook bevindt, aan of uitzetten. Live, direct, nu! Daarmee kunt u energie besparen.

Comfort is afhankelijk van de situatie (ook wel scenario genoemd in de domotica). Sommige situaties zijn voorspelbaar en komen regelmatig voor. Met domotica kunt u die scenario’s programmeren. Als een scenario start worden alle apparaten in het huis automatisch geregeld. Neem bijvoorbeeld dat lang verwachte romantisch diner. U heeft in de keuken gekookt en komt met een mooie kalkoen met kaarsen verlicht binnen. Met 1 druk op de knop gaan de gordijnen dicht, wordt het licht gedimd, valt de TV uit en start de audio installatie met een romantisch muziekje. Gezellig toch.

Comfortabel wonen betekent niet “Mannenspeelgoed”, ook al hebben mannen de neiging om graag op knopjes te drukken. Wat betekent het voor u als u alle afstandsbedieningen zoals die van de TV, Radio, Video en DVD speler zou kunnen vervangen door 1 afstandsbediening, zeg uw tablet, die simpel en eenvoudig te bedienen is. Waarmee u ook nog eens het internet mee op kunt? Dat is pas comfort en gemak. Daarom werken wij samen met Bang & Olofsun en de mannen van Duotechno, ABB, Yung, Hager, Gira en Solar.

Comfort gaat niet alleen over economisch voordeel of comfortverhoging. Het gaat ook over veiligheid. Als u onverwacht weg moet kunt u met 1 druk op de knop alles uitzetten wat uitgezet moet worden. Denk daarbij aan gas, verwarming, licht, het sluiten van ramen en deuren, het aan zetten van het alarm. Dat is het gerustellende gevoel dat u in zo een situatie wil hebben. Via videofonie kunt u op uw smartphone, terwijl u in de supermarkt staat, zien wie er aanbelt en de deur open doen. Dat is comfort en gemak als u bijvoorbeeld mantelzorger bent.

Comfort is ook lekker slapen. Niet wakker worden wanneer het licht aangaat als u partner of de kinderen midden in de nacht naar het toilet gaan. U kunt natuurlijk ook in het donker lopen, maar de schreeuw die volgt als u uw tenen stoot…. Gemak is dan dat het licht automatisch aan gaat als de voeten de grond aanraken, het licht terug dimt tot de gewenste sterkte en de verlichting in de plint de weg wijst naar het toilet. Dan kan de jongste, die nog met de deur open slaapt, rustig doorslapen.

Wat is uw definitie van Comfort en Gemak? Wij helpen u graag als comfort installateur met onze kennis om te bepalen wat er mogelijk is om uw invulling te verwezenlijken. Of het nou gaat om de entree, de woonkamer, de keuken, het kantoor, de badkamer , de zolderkamer of de kelder, de garage of het tuinhuis. Wij kunnen u adviseren en het voor u verzorgen.

Intelligente gebouwtechniek van Gira is kinderlijk eenvoudig te bedienen:

Een dag met Duotecno: